بیمه ۴۸۰ هزار قالی باف در کشور/ صادرات فرش ایرانی به ۸۰ کشور دنیا
رییس مرکز ملی فرش ایران از بیمه ۴۸۰ هزار قالی باف در سراسر کشور خبر داد و گفت: قالی باف های فعال جایگزین حذف شدگان بیمه قالی بافی تامین اجتماعی می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، حمید کارگر در حاشیه مراسم رونمایی فرش دستبافت ترکمن، اظهار کرد: اعتبار بیمه قالی باف ها سالانه مصوب می شود و کسری اعتبار سازمان تامین اجتماعی جوابگوی بیمه همه قالی باف های کشور در سال گذشته نبوده است.
وی افزود: به همین دلیل با همکاری سازمان تامین اجتماعی و مرکز ملی فرش و اداره صنعت در حال پایش بیمه شدگان هستیم و بیمه شدگان غیر واقعی در این میان حذف می شوند.
کارگر بیان کرد: در سال گذشته۳۳۰میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به ۸۰ کشور دنیا صادر شد که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: فرش دستباف ایران مقولهای چند وجهی است که هم ابعاد پررنگ فرهنگی و تاریخی دارد و هم از جنبه اشتغالزایی همواره برای کشور با اهمیت بوده است.
فرش دستباف یک کالای ارز آور صادراتی در اقتصاد کشور است
رئیس مرکز ملی فرش با اشاره به اینکه فرش دستباف همواره به عنوان یک کالای ارزآور صادراتی در اقتصاد کشور شناخته شده گفت: در دهههای اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم.
وی افزود: از سال ۹۰ تا ۹۳، صادرات ما متأثر از عوامل متعدد داخلی و خارجی و نیز افزایش قیمت تمام شده فرش و رکود اقتصادی در بخشی از بازارهای خارجی و ناآرامیهای سیاسی و نیز اشباع شدن بعضی از بازارهای سنتی کاهش یافت.
کارگر با تأکید بر اینکه در سال ۹۳، روند کاهش صادرات فرش دستباف متوقف شد، گفت: با بهبود مناسبات سیاسی شاهد افزایش صادرات فرش بودیم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به مزیتهای فرش دستباف در اقتصاد کشور گفت: فرش دستباف با حداقل هزینه در کشور قابل تولید است و عمده مواد اولیه آن نیز در داخل تولید میشود و نیازی به واردات ندارد همچنین مهارت فنی و دانش تولید فرش دستباف در داخل کشور بهتر از هر کشور دیگری وجود دارد.