آموزشگاه فنی و حرفه ای پنج پر

برگزار کننده دوره های آموزشی قالی باقی و گلیم بافی

برگزار کننده دوره های آموزشی قالی باقی و گلیم بافی

آموزشگاه فنی و حرفه ای پنج پر

آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای پنج پر از سال 1390شروع به فعالیت نمود و از سال 1392 با مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان به فعالیت خود ادامه داده است .
این آموزشگاه با هدف آموزش صنایع دستی اصیل ایرانی به صورت علمی به صورتی که حرفه آموزان پس از اتمام دوره بتوانند از مهارت خود برای اشتغال استفاده نمایند . علاوه بر این هنر های آموزشی این آموزشگاه می تواند هدیه ای گران قیمت برای همه آنهایی باشد که از ذوق هنری ایرانی برخوردار می باشند

در حال حاضر دروه های فنی و حرفه ای به شرح ذیل در اموزشگاه درحال برگزاری می باشد .

قالی باف درجه 2
قالی باف درجه 1
گلیم باف درجه 2
گلیم باف درجه 1
قالی باف تابلوئی
طراحی نقشه فرش
گبه باف
رنگرزی الیاف

از اهداف دیگر این آموزشگاه ارائه خدمات فنی مناسب در زمینه قالی بافی می باشد.

انجام کلیه امور مربوط به فرش نظیر چله کشی- پایین کشی- پرداخت و... در این مرکز انجام میگیرد.

طرح های مختلف و متنوع نخ و نقشه های سنتی و کامپیوتری و ابزار های قالی بافی جهت فروش در این مرکز موجود است .

برای آگاهی از هزینه و زمان و مدارک دوره ها به دوره های آموزشی مراجعه نمایید

__________________________
کانال رسمی فرش ایران
کانال تلگرام فرش ایران
کانال رسمی فرش ایران
__________________________
اینستاگرام آموزشگاه پنج پر
اینستا گرام آموزشگاه
اینستاگرام آموزشگاه پنج پر
آخرین نظرات

کوجی و کوجی بندی

چهارشنبه, ۳ دی ۱۳۹۳، ۰۸:۳۳ ق.ظ

کوجی  

وسیله ای چوبی یا فلزی می باشد که از آغاز تا پایان بافت قالی بر روی دار باقی می ماند. کوجی میله ای به طول کمی بیشتر از عرض دار و به قطر تقریبی ۴ یا ۶ سانتی متر می باشد و به کمک پایه های کوچک به روی دار قرار می گیرد کوجی در دارهای افقی برای کنترل عرض قالی در حین بافت و همچنین برای نظم و انسجام بخشیدن به تارها و نیز برای جدا کردن تارهای زیر و روی قالی استفاده می شود. کوجی در میانه دار قالی و جلوی چله‌ها قرار می‌گیرد و با مهار چله‌های زیر به کمک نخی به نام نخ کوجی وظیفهٔ مهم جلو گیری از کجی فرش را عهده دار است. از این وسیله اغلب در دارهای قالیبافی معروف به فارسی استفاده می‌شود.

کوجی

برای بستن کوجی یا نیرگی ،ابتدا دو طرف چوب یا میله مذکور را با دو رشته طناب محکم به راست روها می بندند و سپس نخ چندلا شده دیگری که طول آن بیش از طول چوب کوجی باشد، به دو سر چوب کوجی بسته و یا میخ می شود. این نخ که در سرتاسر چوب کوجی قرار گرفته، با نخ باریک دیگری که یک در میان چله ها را به وسیله آن جدا می کنند گره می خورد.با کشیدن نخ اصلی در سر کوجی امکان پخش بیشتر چله روی چوب کوجی وجود خواهد داشت.از آنجا که چله ها در پائین کوجی حالت ذوزنقه گرفته است، از جمع شدن قالی در طرفین (کجی قالی) جلوگیری می شود. بعد از کامل نمودن کار پیوند نخ چله به نخ کوجی، دو قطعه چوب زیر سری در دو طرف چوب کوجی در روی راست روها قرار می دهند تا چوب کوجی بلندتر از سطح چله قرار گرفته و نخهای زیر و رو نیز مشخص تر گردند.

۹۳/۱۰/۰۳

نظرات (۱)

سلام خسته نباشید لطفا فیلم کوتاهی از اموزش بستن نیرگی بگذارید توضیحات هر چقدرم کامل باشه واسه یه مبتدی قابل فهم نیست ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی