آموزشگاه فنی و حرفه ای پنج پر

برگزار کننده دوره های آموزشی قالی باقی و گلیم بافی

برگزار کننده دوره های آموزشی قالی باقی و گلیم بافی

آموزشگاه فنی و حرفه ای پنج پر

آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای پنج پر از سال 1390شروع به فعالیت نمود و از سال 1392 با مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان به فعالیت خود ادامه داده است .
این آموزشگاه با هدف آموزش صنایع دستی اصیل ایرانی به صورت علمی به صورتی که حرفه آموزان پس از اتمام دوره بتوانند از مهارت خود برای اشتغال استفاده نمایند . علاوه بر این هنر های آموزشی این آموزشگاه می تواند هدیه ای گران قیمت برای همه آنهایی باشد که از ذوق هنری ایرانی برخوردار می باشند

در حال حاضر دروه های فنی و حرفه ای به شرح ذیل در اموزشگاه درحال برگزاری می باشد .

قالی باف درجه 2
قالی باف درجه 1
گلیم باف درجه 2
گلیم باف درجه 1
قالی باف تابلوئی
طراحی نقشه فرش
گبه باف
رنگرزی الیاف

از اهداف دیگر این آموزشگاه ارائه خدمات فنی مناسب در زمینه قالی بافی می باشد.

انجام کلیه امور مربوط به فرش نظیر چله کشی- پایین کشی- پرداخت و... در این مرکز انجام میگیرد.

طرح های مختلف و متنوع نخ و نقشه های سنتی و کامپیوتری و ابزار های قالی بافی جهت فروش در این مرکز موجود است .

برای آگاهی از هزینه و زمان و مدارک دوره ها به دوره های آموزشی مراجعه نمایید

__________________________
کانال رسمی فرش ایران
کانال تلگرام فرش ایران
کانال رسمی فرش ایران
__________________________
اینستاگرام آموزشگاه پنج پر
اینستا گرام آموزشگاه
اینستاگرام آموزشگاه پنج پر
آخرین نظرات

پرداخت ( روگیری)

دوشنبه, ۱ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۳۷ ب.ظ

کلیه فرشهای گره دار پس از اتمام بافت و یا هنگام بافت پرداخت یا روگیری می شوند . به عبارت دیگر اضافی پرز گره ها قیچی و ارتفاع آنها متناسب با رجشمار فرش کوتاه می شوند.  

پرداخت فرش یکی از حساس ترین مراحل بافندگی است و تنها کسانی قادر به انجام آن هستند که در این کار تجربه فراوانی داشته باشند چه با کوچک ترین غفلت حاصل کار پرزحمت بافنده به هدر داده می شود. سنگ زدن عمل دیگری است که به هنگام پرداخت گاه گاه بر روی فرش صورت می گیرد. در اثر این عمل فلس های الیاف پشم کاملاً صیقلی شده و ضمن اینکه رنگ های اضافی بر روی الیاف از بین می روند و فرش حالت مخملی و ابریشمی مانند پیدا می کند.دستگاه پرداخت قالی

ارتفاع پرز فرش مانند سایر مشخصات ویژه آن مانند نوع گره، تعداد پود، طول ریشه و غیره از ضابطه های تشخیص محل بافت فرش بوده و بر حسب عادت و سنت و محل بافت میزان آن متغیر است. باید بدانیم ارتفاع پرز با مرور زمان کاسته شده و به اصطلاح فرش پا خورده شده و در نتیجه نقشه و طرح آن تجسم و تجلی بیشتری پیدا می کند.

فرش های پرز بلند بیشتر مصنوع دست بافندگان ایلیاتی و روستایی بو بطور اخص آن هایی که محل زیست آن ها نقاط سردسیر است می باشد. البته برخی از مراکز بافندگی که فرش های پرز بلندی را بر اساس سنت و یا بر اساس تقاضای بازارهای داخل و خارج می بافند از این امر مستثنی هستند. این فرش ها هم چنین بیشتر مقبول خریداران نقاط سردسیر داخل کشور و کشورهای سردسیر اروپایی و ایالات متحده آمریکا می باشند و به عکس فرش های با پرز کوتاه بیشتر در مراکز بافندگی شهری بافته شده و معمولاً بافت ظریفت تری داشته و بیشتر مقبول بازارهای کشور های عربی و معدودی از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و فرانسه می باشند.

فرش ها را از نقطه نظر ارتفاع پرز می توان در سه گروه زیر طبقه بندی کرد:

1-      فرش های با پرزهای به ارتفاع 2 تا 4 میلی متری در گروه فرش های پرز کوتاه

2-      فرش های با پرزهای به ارتفاع 4 تا 10 میلی متری در گروه فرش های پرز متوسط

3-       فرش های با پرزهای به ارتفاع 10 تا 20 میلی متری در گروه فرش های پرز بلند

به قسمت های ابتدائی و انتهایی تارها که از بالا و پایین فرش خارج شده و به چشم دیده می شوند. در اصطلاح ریشه می گویند و طول آن بسته به سنت های بافندگی و محل بافت به نسبت زیادی تغییر می نماید. ممکن است این ریشه ها را به دسته های مساوی تقسم کرده و آن ها را از قسمت های انتهایی به یکدیگر گره بزنند و یا همانطور آزاد آن ها را رها سازند.

امروزه با ورود قیچی های برقی  کار پرداخت با دستگاههای برقی انجام می گیرد این قیچی ها داری دندانه های مختلفی هستند  تا امکان تنظیم ارتفاع پرز با رجشمار دلخواه میسر باشد .

پرداخت را میتوان در حین عملیات بافت و یا در انتهای کار  بافت انجام داد اگر پرداخت در حین کار انجام گیرد امکان مشاهده نحوه بافت برای بافنده مشخص خواهد شد که در صورت غلط بافی امکان اصلاح آن وجود خواهد داشت .

پرداخت برجسته : یکی از انواع پرداخت پرز تابلو فرش پرداخت برجسته می باشد که به وسیله قیچی های مخصوص (قیچی  سر نخ) انجام می شود و این نوع پرداخت بر جستگی هایی را در تابلو فرش به وجود می آورد که زیبایی خاصی به تابلو فرش از لحاظ بعد و طرح می دهد.توجه داشته باشید که همه تابلو فرشها قابل برجسته شدن می باشند ولی همه تابلو فرشها با بر جسته شدن زیبا نمی شوند برای همین برای برجسته کردن تابلو فرش حتما با مربی خود و یا عوامل فنی شرکت مربوطه مشورت نمایید. ضمنا برای برجسته زدن نیاز نیست پرز تابلو فرش را بلند بگیرید این امر باعث کم آمدن نخ شما و در پایان باعث دو رنگی تابلو فرش میشود،شما هر چقدر هم که گره را کوتاه ببافید(۳تا۳٫۵سانت)تابلو فرش شما قابل برجسته شدن می باشد.

نظرات (۱)

۱۶ خرداد ۹۶ ، ۲۲:۰۳ امیر احمدی
سلام بنده همسرم تابلو با طرح پاستور باز را با کلی مشقت به اتمام رسونده.میخواستم زحمت پرداختشو شما متحمل بشید.سایز ۸۰ در ۷۰ سانتیمتر .مبلغ میفرمائید؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی